Keresés

Részletes keresés

freesleep Creative Commons License 2005.01.05 0 0 545
egy ilyen pasi mellett pont ezt a kimondás-dolgot fejlesztheted,az nagyon fontos, hgoy a tudtára tudd adni bármilyen pasinak, hogy mit érzel. De azt is megmondhatod, hogy bocs, teljesen zavarba hozol ezzel, nem tudom elhinni, hogy ennyire tetszem neked, és ezen a ponton bújjál hozzá, ettől nem bántódhat meg, és hátha annyira megdícsér, hogy rájössz, igen én ilyen klassz vagyok, neki, és ez segít feloldani a blokkot.
Előzmény: Rrréka (544)
Rrréka Creative Commons License 2005.01.05 0 0 544
Én próbálom,de van amikor már annyira túlzásba viszi,hogy esküszöm kellemetlenül érzem magam! Csak éppen neki nem mondom,mert ezen kívül semmi "baj" nincs vele,nem szívesen bántanám meg azzal,hogy ezt neki is elmondjam. Mondjuk lehet az a gáz,hogy én pont nem ez a típus vagyok - pedig tudok nagyon szeretni,csak éppen nehezen mondom ki...
Előzmény: freesleep (543)
freesleep Creative Commons License 2005.01.05 0 0 543
Ha őszinte, mért is ne mondjon nagyon szépeket! Dícsérgesd vissza, ha olvadozik, akkor őszintén ilyen romantikus
Előzmény: Rrréka (542)
Rrréka Creative Commons License 2005.01.05 0 0 542
Szerintetek az gáz,ha egy pasi túl romantikus? Már mint úgy értem,hogy néha már annyira hízelgő amit mond,hogy az már csöpög. Szeretem,ha éreztetik velem,ha fontos vagyok,meg minden,de az a fiú akivel most "akadtam" össze,néha úgy érzem,hogy túlzásba viszi! Vagy velem van a baj inkább??? Ti hogy vagytok ezzel? És amúgy hisztek az ilyen horoszkóp-hozzáillős cuccokban?
vikoca Creative Commons License 1999.12.10 0 0 541
mAlter :-)))

Jellem, meselj kerlek!!!

mAlter Creative Commons License 1999.12.10 0 0 540
Valóban, most, hogy mondod...
Magamból indultam ki - nálam a nôies és a vonzó jelzôk csaknem azonos jelentéstartalommal bírnak. :)))
(mA)
Előzmény: vikoca (539)
vikoca Creative Commons License 1999.12.10 0 0 539
Nana, a manikuroslanyokat nem hagyom!:-)))
Tobbeket is ismerek, akik egy ideig mukormozesbol eltek, meglepoen normalisak.
Nahat.

De azert :-))

Komolyra;
szerintem kezditek osszekeverni a "ferfias"-t a "vonzo"-val.

jellem Creative Commons License 1999.12.10 0 0 538
hát én tudnák mesélni.
mAlter Creative Commons License 1999.12.10 0 0 537
Bocs, ds9!

Nem értettelek félre, csak fogódzót kerestem, hogy mondhassam a magamét :))) (amúgy szerintem hasonlóan gondolkodunk a témában)

Ami a homoszexuális férfiakat illeti: a férfiasság (most úgy gondolom hogy) olyan testi/lelki tulajdonságok gyüjteménye, amely megtestesiti valakinek az ideális párt. Ha erre gondolok, akkor egy másik homoszexuális férfi szemében igenis férfiasnak tünnek az olyan tulajdonságok, mint pl. szép test, határozottság, kedvesség.

Tehát szerintem az egésznek az a veleje, hogy a férfiasság nem egy szimpla tulajdonság, hanem egy mix, amely minden embernél más-más elemekbôl áll. Egy homoszexuálisnak talán ebben a legfontosabb a szôrös, kigyúrt felsôtest, egy manikűröslánynak az erôszakosság, a könyvtároslánynak a finom humor. Azaz nem az a kérdés, hogy XY férfias-e, hanem az hogy kinek a szempontjából az.

Vikoca!
Tényleg szégyellem magam, hogy csak így "in mediasz rés" belekotyogok a vitába és esetleg ezerszer lerágott csonttal rágózok, de kisdobosbecsszóra el fogom olvasni a topikot, csak eddig még nem volt rá idôm. :)))

(mA)

Előzmény: ds9 (532)
vikoca Creative Commons License 1999.12.10 0 0 536
Nem is rad gondoltam Macko :-))) A te esetedben nem merul fel, hogy teljesen elorol kezdj egy resztetet :-)
Előzmény: Pucros Mackó (535)
Pucros Mackó Creative Commons License 1999.12.10 0 0 535
Én a magam számára itt és most azt tartom, hogy nem ér puskázni:)))
Az lenne az érdekes, ami anélkül jut az eszembe, hogy tudnám, mit gondoltam ugyanarról egy éve, vagy mit mondtak mások ugyanakkor.
Ha lenne régi, jól bevált, kiforrott véleményem a témáról, akkor persze másképp állnék hozzá.
Előzmény: vikoca (534)
vikoca Creative Commons License 1999.12.10 0 0 534
Macko,
a receptorok nem-mukodese okozza a noi masodlagos jellegek kifejlodeset olyankor.

Amugy javaslom a topik vegigolvasasat annak, akit tenyleg erdekel a kerdes. Sok dolgot korbejarunk itt anno, amirol erdemes ugyan folytatni a vitat, de elorol kezdeni?

(Ha negativnak tunok bocs.)

Előzmény: Pucros Mackó (533)
Pucros Mackó Creative Commons License 1999.12.10 0 0 533
Egyáltalán nem egyszerű. Az embernek van anatómiai neme (ez látványos), van pszichológiai neme (talán ennek van legtöbb köze az itt tárgyalt férfiasság-fogalomhoz), és van neki szexuális orientációja, ami megint egy külön paraméter.

Ha valamilyen okból egy férfinak gátlódik a férfihormon-termelése vagy a férfihormon-receptorai nem működnek (nem emléxem pontosan, melyik eset), akkor tökéletes női teste, nőies modora lesz neki. Azt hiszem, a Ru Paul ilyesmi (tudjátok, aki Elton Johnnal énekelt duettet).

Én pedig például azért vagyok nőies, mert nagyon kellemesnek érzek sok női tulajdonságot, és ezekkel felszerelkezve is kellemesen érzem magam:)) Még ilyen is van.

ds9 Creative Commons License 1999.12.10 0 0 532
Kedves mAlter !

Némileg félreértettél engem, én nem azt mondtam, hogy a szépség mint olyan az egy racionálisan magunktól elhessegethető dolog, ezzel nem értek egyet, ez nem így van.Én is természetesen szeretem a szép/nőies lányokat, ebben semmi vita sincs köztünk, minden eddigi kapcsolatomban azért ez egy fontos szempont volt.Természetesen nagyon fontos dolog ez is, de mint tudjuk az emberek egy része nem feltétlenül a szépség miatt választ magának társat/partnert/sataba, hanem ugye néha a belső tartalom is számít.

Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy szerintem a férfiasság meghatározását azért elég sok ok befolyásolja, amelyet az egyének, külön-külön bírálnak el, de ezt már leírtam lejjebb is.
Nem azt mondtam, hogy a férfiasság pont csak a machizmo keretén belül értelmezhető én csak azt említettem meg, hogy nem kéne összekeverni a férfiasságot a kigyúrt testű izomagyú emberek kateróriájával.
Az is egyfajta férfiasság, de talán ( szerintem ) csak egy része. Ehhez azért még nem árt, ha hozzárakódik még néhány dolog ( és itt egyetértek a te kiegészítéseddel ).

De pl. felvetném a nőies férfiak esetét is, mondjuk egy tökéletes testű, kigyúrt homosexuálissal mi a helyzet ? Tessék megnézni, hogy a homosexuális site-ok, vagy újságok, vagy filmek csakis kizárólag ilyen kigyúrt embertársainkkal vannak tele (és ők egymással :) ).
Akkor ők most férfiasak vagy sem ?
Tehát akkor vannak nőies homosexuális férfiak, férfias homosexuális férfiak, nőies férfiak, férfias férfiak ????
És akkor ugyanez a négy kategória nőknél is ??
Akkor ez a dolog nem is annyira egyszerű.

Előzmény: mAlter (527)
Som-Som Creative Commons License 1999.12.09 0 0 531
Előzmény: macsó (529)
vikoca Creative Commons License 1999.12.09 0 0 530
Off.

Dehogy, jo gyerek Robzon. Csak nyersen fogalmaz :-).

Nyissal topikot! Azert ha tenyleg ez lesz a temaja, keszulj fel egykeves anyazasra is, biztos sokaknak voros poszto lesz a tema.

On.

Előzmény: macsó (529)
macsó Creative Commons License 1999.12.09 0 0 529
Én már régen megfeledkeztem erről a kis afférról.
Azért úgy gondolom (és remélem), nem is haragudott olyan nagyon...

Azon gondolkodom, nyitok egy topikot arról, mit is jelent az a szó, hogy "macsó" (mármint azon kívül, hogy az én nevem :-))) ). Mindenki más értelemben használja...

Előzmény: vikoca (528)
vikoca Creative Commons License 1999.12.09 0 0 528
Macso, de regen nem lattalak!!!! Robzon leszallt mar rolad? :-)

mAlter;
"de a szépség is ott van mindenkinek a preferenciái között, még ha ezt racionális gondolkodású emberként próbáljuk is elhessegetni magunktól"
Ovjon meg a sors azoktol az emberektol (mindenfele teren!), akik azt hiszik racionalis dolog ilyesmit elhessegetni maguktol. Ez kb. olyan szintu mellefogas, mint azt allitani hogy minek fuszerezni az eltelt mivel anelkul is teljesiti a funkciojat, elvegre az ehseget is megszunteti nomeg kaloria is van benne eleg. :-) Targilagosan nezve igaz, de ha egyszer nem igy mukodnek az emberek!

mAlter Creative Commons License 1999.12.09 0 0 527
"miért jó, ha valaki jól (?) néz ki"
- csak fordítsd meg a kérdést! Neked nem tetszenek a szép/nôies lányok? :))) Persze, egy kapcsolathoz (különösen egy nônek) nem elég, ha a partner vonzó, (de közben "sötét mint az éjszka"), de a szépség is ott van mindenkinek a preferenciái között, még ha ezt racionális gondolkodású emberként próbáljuk is elhessegetni magunktól. Azok a "bizonyos nőtípusok", akiknek viszont csak ez számít, nem hiszem, hogy érdekelnének téged, úgyhogy miattuk ne menj a falnak! :)))

Szerintem a férfiasság nem egyszerűen machizmo, hanem ez alatt a gyűjtôfogalom alatt nagyon fontos tudat alatt ható értékek vannak. Pl. határozott: van önbizalma, alkalmas lesz az apa-szerepre / gyengéden erôszakos: jó a szexben / jó a humora: nem rigid, képes az öniróniára, a világ abszurditásának befogadására / szép teste van: egészséges / csábító: mindig kész a nôt (s majdani gyermekeit) kényeztetni, stb.

(mA)

Előzmény: ds9 (524)
macsó Creative Commons License 1999.12.09 0 0 526
"Amitől falnak megyek az a macho embereknek az istenítése bizonyos nőtípusok által"

Érdekes, szerintem ez teljesen érthető... :-)))

Isten-macsó

Előzmény: ds9 (524)
vikoca Creative Commons License 1999.12.09 0 0 525
Draga Baratom,

konkretan az n-edikes n+1-edik erdekes temara gondoltam :-);
melyszerint a ferfias es noies tulajdonsagokat egyarant hordzo
a. ferifak,
b.nok
reagalnak hogyan az
a. esetben; szelsosegesen csak noies nokre
b. esetben; szelsosegesen csak ferfias ferfiakra

De valoban erdekes lenne mindeket eseten belul a tovabbi lehetosegeket is vizsgalni, algoritmikussan vegigveve az osszes lehetoseget, es akkor a szexualis orintenacio szempontjabol meg nem is csoportositottunk :-D.

Előzmény: Pucros Mackó (521)
ds9 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 524
Szerény véleményem szerint ez a megfogalmazás, hogy férfiasság annyira nem körülírható, annak idején már beleolvastam a topikba csak nem akartam hozzászólni, de most megteszem.

Máshogy látják a férfiak a férfiasságot máshogy a nők, lehet hogy Juli néninek, Jóska bácsi egy férfias jelenség amikor megy a gumicsizmájában a mezőre, de lehet, hogy kis városunkban a nők jelentős része sírva dobná vissza a perecet.
Lehet, hogy egy budapesti űrhajóslánynak az a pali férfias aki 600-as mercivel jár, 130 kg és minden este jól elveri, aztán meg ezen férfi-ideál sem találkozik mindenkinek az elképzelésével.

Azt meg talán már ne is említsük meg, hogy mondjuk a Marlboro reklámokban szereplő férfiak, amolyan macho versenyzők, elképzelhető, hogy ugyancsak a férfias férfiakra buknak.

Van ugye a mondás: " Szép az ami érdek nélkül tetszik"

Nem lehet, hogy itt van a megoldás ? Az embernek mindig az lesz férfias ( ill. nőies ) akiben meglát valamit és az tetszik meg neki benne, lehet, hogy a másik ember ezért kiröhögi, sült hülyének nézi sataba, de ennek ellenére ragaszkodik ehhez.

"Nem mind arany, ami fénylik "

A férfiasság is ( mint a nőiesség also ) összhatás kérdése, semmi másé, innentől kezdve pedig kinek ez tetszik kinek az, az ember néha nem is hinné el, hogy emberek milyen ostoba módon tudják ezeket saját magukban összerakni, értem ezalatt, hogy milyen érdekes és másoknak értelmezhetetlen indok alapján, tudnak meglátni másban valamit.

Amitől falnak megyek az a macho embereknek az istenítése bizonyos nőtípusok által, mert az azért már egy kicsit sok, nem nagyon értem, hogy miért jó, ha valaki jól (?) néz ki ( mint egy időzített szteroid bomba :)) ), de közben olyan sötét mint az éjszka, de ez egy másik történet.

Ehhez még tartozik valami :

Egy hete, hogy együtt járok veled nem tudom, miért.
Te nem beszélsz, mert azt hiszed, a sármod többet ér.
Nem igaz, hogy ilyen hévvel lángolva imádlak oh,
A tested, a lelked, a mindened, a személyes varázsod.
Szűrt narancs, kefír, edzés. Fő az egészség.
Meggyőző, ahogy súlyt emelsz, csak ne lennél ily szép.

Szép váll, csinos láb, csupasz mell, glancos bőr és kék szemek.
Nálam nincsen szerencséd. Izmos kockahas, üres fej,
Te is csak kirakatbábu vagy. Túl szép, hogy igaz légy.

Egy hétig bírtam együtt veled, ez nagy teljesítmény.
Szeresd hát tovább magad, ehhez miért kellek én.
A csomagom a lift előtt vár, itt nincs már folytatás.
Ha mást nem is, csak ezt értsd meg, én nem bírtam tovább.

Szép váll, csinos láb, csupasz mell, glancos bőr és kék szemek.
Nálam nincsen szerencséd. Izmos kockahas, üres fej,
Te is csak kirakatbábu vagy. Túl szép, hogy igaz légy.

Előzmény: Pucros Mackó (523)
Pucros Mackó Creative Commons License 1999.12.09 0 0 523
Az ilyen hülye fogalmak tartalma általában is homályos. Amikor az ember úgy érzi, hogy valami idevonatkozó változás történt benne, akkor a nézőpont is odébb kerül. Ezzel borul néhány korábban körvonalazódott elképzelés.

Különben az előbb nem mondtam egészen komolyan, csak a topikot akartam felhozni... de látod, mint mindent, ezt is meg lehet ideologizálni:))

Előzmény: sas (522)
sas Creative Commons License 1999.12.09 0 0 522
szia,
most már csak arra lennék kíváncsi, mi az oka az elbizonytalanodásodnak?-))

üdv, sas

Előzmény: Pucros Mackó (519)
Pucros Mackó Creative Commons License 1999.12.09 0 0 521
Ez a kis topic egész jó hely hozzá.
Meg a másik is.

De mire is gondoltál? A nőies férfiakra és a férfias nőkre, vagy a férfias férfiakra és a nőies nőkre? Vagy igazából a nőietlen nők és férfiatlan férfiak vonásait akarod boncolgatni, netán a nőietlen férfiakéit meg a férfiatlan nőkéit?

Ez máris nyolc érdekes téma. Hurrá, topikreneszánsz!

Előzmény: vikoca (520)
vikoca Creative Commons License 1999.12.09 0 0 520
Pucros baratom,
imhol rohanok hogy valaszoljak Neked :-)))
Ferfiassag az, amit olyan mint a noiesseg, csak a noknek szol, a nok reagalnak ra jol. Marmint a noies nok :-))).
Namost hogy a noies-ferfias nok illetve ferfiak(merthogy ugy tunik, abban majdnem konszenzus van, hogy ezen tulajdonsagoknak kicsi az atfedese) mikent reagalnak egy csak noies vagy csak ferfias ellenkezo nemure, azt szerintem ideje lenne kitargyalni, mar csak az a kerdes hol? IRL, tasztal, levlista :-))?
Előzmény: Pucros Mackó (519)
Pucros Mackó Creative Commons License 1999.12.08 0 0 519
Muszáj felrángatni! ;))

Dobok egy személyes felvetést is. Mostanában sokkal férfiasabbnak érzem magam, mint amikor (egy éve) elkezdtem írogatni ide. Ennélfogva még sokkal kevésbé vagyok biztos abban, mi is a férfiasság?

Most látom csak, hogy a felvetés egyáltalán nem személyes:)))

Mondjatok már valamit.

pictor Creative Commons License 1999.04.20 0 0 518
Egyetértek az előttem szólóval.
Édes Creative Commons License 1999.04.20 0 0 517
Endorfin!
Nem rossz! :)) Én viszont nem szeretném ha a páromnak itt-ott lennének csemetéi. Föleg nem ennyi... :) Azt gondolom, az az igazi férfi akinek ölelése biztonságérzetet ad. A többi részletkérdés.
Előzmény: Endorfin (503)
Xenike Creative Commons License 1999.04.20 0 0 516
Mitől lett közben véres a keze, avagy nem minden ... lettek statisztikai adatok?
Előzmény: Endorfin (503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!